ΟΙ 5 ΠΡΩΤΟΙ ΔΗΜΟΙ

Εγκαίνια Πολυχώρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης του Δήμου Καλλιθέας

Ο υπ. Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος εγκαινίασε το πρώτο «σπιτάκι ανταποδοτικής ανακύκλωσης» στην Καλλιθέα

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος εγκαινίασε το Πολυκέντρο Ανακύκλωσης ανταποδοτικής ανακύκλωσης που τοποθετήθηκε στην Καλλιθέα, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος «Νέα Γενιά Ανακύκλωσης» που έχει ξεκινήσει το υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με τους Δήμους Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης, Ιωαννιτών, Ναυπλίου και Άνδρου.

Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του Δημάρχου Καλλιθέας κ. Δημ. Κάρναβου, ενώ παρευρίσκοντο μαθητές από το 2ο και το 5ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας. Μετά το Πολυκέντρο Ανακύκλωσης, θα ακολουθήσει η τοποθέτηση επιπλέον δέκα Ολοκληρωμένων Κέντρων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, τα γνωστά «Σπιτάκια», στο Δήμο Καλλιθέας.

Μιλώντας προς τους μαθητές ο κ. Θεοδωρικάκος τους κάλεσε να πάρουν επάνω τους την υπόθεση της ανακύκλωσης ώστε και οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, αλλά και ο Δήμος τους και η χώρα μας να ωφεληθούν. Όπως εξήγησε στα παιδιά ο υπουργός Εσωτερικών με την ανταποδοτική ανακύκλωση κερδίζουν όλοι. Ωφελούνται οι ίδιοι, αφού για κάθε 33 συσκευασίες κερδίζουν 1 ευρώ. Κερδίζει ο Δήμος, αφού μειώνεται ο όγκος των απορριμμάτων στα οποία πρέπει να γίνει αποκομιδή και να μεταφερθούν στη Φυλή, κι έτσι, μέσω της εξοικονόμησης χρημάτων, θα υπάρχει δυνατότητα  να προσφέρονται φθηνότερες και καλύτερες υπηρεσίες. Κερδίζει και η χώρα, καθώς θα είναι συνεπής στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει και από τις τελευταίες θέσεις της Ευρώπης, θα γίνει πρωτοπόρα στην ανακύκλωση.

«Με την Ανταποδοτική Ανακύκλωση προσδοκούμε να υπάρξουν πολύ πιο ισχυρά αποτελέσματα. Να αλλάξει η ζωή μας. Να περάσουμε στο κλαμπ των πρωτοπόρων  κρατών της Ευρώπης και αυτό θα είναι επ’ ωφελεία των πολιτών, οι οποίοι θα έχουν φθηνότερες και καλύτερες υπηρεσίες από τους δήμους τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Δημήτρης Κάρναβος προσφωνώντας τον υπουργό Εσωτερικών είπε ότι είναι τιμή του που το πιλοτικό πρόγραμμα «Νέα Γενιά Ανακύκλωσης» ξεκινά από την Καλλιθέα κι επισήμανε ότι η ανακύκλωση «εκφράζει μια νέα αντίληψη σεβασμού της φύσης και της ορθολογικής διαχείρισης των πόρων».
 

Εγκαίνια Πολυχώρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης του Δήμου Ναυπλιέων

Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι η Ελλάδα μας μπορεί να γίνει χώρα πρότυπο στην ανακύκλωση και κάλεσε τους πολίτες να ακούσουν τη νέα γενιά που διεκδικεί ένα ανθρώπινο περιβάλλον για το μέλλον.

Τα εγκαίνια του Πολυχώρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης του Δήμου Ναυπλιέων, του πρώτου εκτός Αττικής,  έγιναν στο Λιμάνι της πόλης (νέος σταθμός ΟΣΕ), παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκου, του Μητροπολίτη Αργολίδος κ.κ. Νεκταρίου, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα και του Δημάρχου Ναυπλιέων κ. Δημήτρη Κωστούρου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι μαθητές της Ε και Στ’ τάξης των πέντε δημοτικών σχολείων του Ναυπλίου και η Περιβαλλοντική Ομάδα του 2ου Γυμνασίου.

Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι η Ελλάδα  μας μπορεί να γίνει χώρα πρότυπο στην ανακύκλωση και κάλεσε τους πολίτες να ακούσουν τη νέα γενιά που διεκδικεί ένα ανθρώπινο περιβάλλον για το μέλλον.

Ο Δήμαρχος κ. Κωστούρος προσφωνώντας τον υπουργό Εσωτερικών, μεταξύ άλλων είπε ότι όλοι πρέπει να βαδίσουμε τον δρόμο της ανακύκλωσης, επισημαίνοντας ότι η ανταπόδοση στη διαδικασία ανακύκλωσης για τους ενήλικες έχει ιδιαίτερη σημασία.

Εγκαίνια Πολυχώρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης του Δήμου Νέας Σμύρνης

Τα εγκαίνια του Πολυχώρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στη Νέα Σμύρνη πραγματοποιήθηκαν από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, παρουσία του Μητροπολίτη Συμεών και του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη, του Δήμαρχου Νέας Σμύρνης κ. Σταύρου Τζουλάκη, του Δημάρχου Δάφνης-Υμηττού Αναστάσιου Μπινίσκου, της Δημάρχου Αγίου Δημητρίου Μαρίας Ανδρούτσου, του προέδρου του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης Νίκου Χιωτάκη και του Συμβούλου του Πρωθυπουργού για θέματα περιβάλλοντος κ. Γιώργου Κρεμλή. Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές του 6ου και 7ου Γυμνασίου Νέας Σμύρνης.

Μετά την τελετή των εγκαινίων ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος  δήλωσε:

«Συνεχίσαμε από τη Νέα Σμύρνη τη μεγάλη πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών με το πιλοτικό πρόγραμμα της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης. Είναι η νέα γενιά ανακύκλωσης που στηρίζεται στους νέους ανθρώπους που υποστηρίζουν με τη σειρά τους αυτήν την προσπάθεια, την προσπάθεια της ανταποδοτικής ανακύκλωσης από την οποία βγαίνουμε όλοι ωφελημένοι: oι πολίτες, οι Δήμοι, το κράτος και πάνω απ’ όλα το περιβάλλον... Όλα τα στοιχεία που έχει το υπουργείο Εσωτερικών δείχνουν ότι η προσπάθεια αυτή έχει μεγάλη απήχηση. Επεκτείνεται στην Περιφέρεια Αττικής όπως τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσει ο Περιφερειάρχης κ. Πατούλης, και στη συνέχεια σε όλη την Ελλάδα».
 

Εγκαίνια Πολυχώρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης του Δήμου Ιωαννιτών

Στα Ιωάννινα, μια πόλη που ο υπουργός Εσωτερικών κύριος Τάκης Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε πρωταθλητή στην ανακύκλωση, καθώς δύο φορές έχει επιτύχει ρεκόρ Γκίνες, έγιναν το μεσημέρι της Κυριακής, τα εγκαίνια της επέκτασης του Πολυχώρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης.

Τα εγκαίνια έγιναν από τον κύριο Τάκη Θεοδωρικάκο, παρουσία του Προέδρου της Βουλής κυρίου Κώστα Τασούλα, σε χώρο όπου δημιουργείται περιβαλλοντικό πάρκο και Σχολείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τη συμβολή της Μητροπόλεως Ιωαννίνων.

Στα εγκαίνια παρέστησαν επίσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Iωαννίνων κύριος Μάξιμος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κύριος Αλέκος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών κύριος Μωυσής Ελισάφ, οι Βουλευτές κύριος Σταύρος Καλογιάννης και κύριος Γιώργος Αμυράς, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κύριος Δημήτρης Δημητρίου, ο Διοικητής της 8ης Μεραρχίας ταξίαρχος κύριος Δ. Κουτσομύτης, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα περιβάλλοντος κύριος Γιώργος Κρεμλής, παιδιά από τον ΠΑΣ Γιάννενα και το τοπικό Σύστημα Προσκόπων.

Ο  υπουργός Εσωτερικών κύριος Θεοδωρικάκος στον χαιρετισμό του εξέφρασε την πεποίθηση ότι το πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης θα επιτύχει γιατί το έχει αγκαλιάσει η νέα γενιά, η οποία το κάνει μόδα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κύριος Κώστας Τασούλας χαρακτήρισε την ανακύκλωση πράξη συμφιλίωσης του ανθρώπου με το περιβάλλον.

Back to TOP