Προτάσεις Πολιτικής για την Ελλάδα του 2020: Κυκλική Οικονομία

Workshop "ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2020: ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ"

Πέμπτη 13.6.2019 - «Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» Αγίων Αναργύρων

 

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το θέμα της Κυκλικής Οικονομίας πρέπει να αποτελεί βασική προτεραιότητα των πολιτικών κομμάτων για τη βιώσιμη ανάπτυξη με την προσέλκυση νέων επενδύσεων, αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα της ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ διοργάνωσε Workshop με τίτλο ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2020: ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, το οποίο φιλοξενήθηκε στο 1ο πανευρωπαϊκά «Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης»  Αγίων Αναργύρων και ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Το Workshop τίμησαν με την παρουσία τους εξέχουσες προσωπικότητες που έχουν δώσει το δικό τους στίγμα στην προστασία του περιβάλλοντος, στην ανακύκλωση και εν γένει στον τομέα της Κυκλικής Οικονομίας, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

 Τα κόμματα εκπροσώπησαν:

-  Ο Γιάννης Τσιρώνης, Βουλευτής Β΄Αθηνών, ΣΥΡΙΖΑ/ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ, τέως Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος.

-  Ο Κωνσταντίνος Αραβώσης, Ειδικός Σύμβουλος του Προέδρου της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ σε θέματα Περιβάλλοντος & Καθηγητής του Ε.Μ.Π.

-  Ο Νίκος Παπανδρέου, Εκπρόσωπος της Προέδρου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ.


Στο Workshop συμμετείχαν και κατέθεσαν Προτάσεις Πολιτικής οι ακόλουθοι εμπειρογνώμονες:

>  Ο Γιώργος Κρεμλής, Διευθυντής Επί Τιμή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής & Εντεταλμένος Σύμβουλος της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος σε θέματα Κυκλικής Οικονομίας & Νησιωτικότητας.

>  Ο Αδαμάντιος Σκορδίλης, τέως Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης.

>  Η Μαρία Λοϊζίδου, Καθηγήτρια Ε.Μ.Π.

>  Ο Στέφανος Κομνηνός, τέως Γενικός Γραμματέας Εμπορίου / Partner EXCEED CONSULTING

>  Ο Γιώργος Καλούδης, Γενικός Διευθυντής της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι το λόγο πήραν εκπρόσωποι των Κοιν.Σ.Επ. (Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων), οι οποίοι τόνισαν την σπουδαιότητα της συνεργασίας τους με την ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ και το ευρύτερο οικονομικό και κοινωνικό όφελος που εξυπηρετείται μέσω της συνεργασίας αυτής.

Δείτε το σχετικό βίντεο στο παρακάτω link

Back to TOP